امروز: پنجشنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 9 ربيع أول 1446 | 2024-09-12
کد خبر: 4070 |
تاریخ انتشار : 10 تیر 1399 - 14:40 | ارسال توسط :
152 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش پایگاه خبری قاصد بردسکن/مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی گفت: یکی از چالش هایی که با آن در سطح استان خراسان رضوی روبرو هستیم بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه است که مهارت کافی جهت جذب را ندارند. محمد سنجری در جلسه کارگروه اشتغال شهرستان بردسکن که با حضور نماینده مردم در […]

به گزارش پایگاه خبری قاصد بردسکن/مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی گفت: یکی از چالش هایی که با آن در سطح استان خراسان رضوی روبرو هستیم بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه است که مهارت کافی جهت جذب را ندارند.

محمد سنجری در جلسه کارگروه اشتغال شهرستان بردسکن که با حضور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار بردسکن و دیگر اعضای مربوطه برگزار شد، اظهارداشت: طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار در کارورزی فارغ التحصیلان فرصت خوبی است برای جذب اشتغال آنان که تلاش مدیران مربوطه را می‌طلبد.

وی افزود: هر کارفرمایی نسبت به بکار گیری فارغ التحصیلان دانشگاه اقدام کند 3 یا 4 ماه دوره کارورزی میبیند و مشمول قانون کار نیست و بعداز آن اگر نسبت بکار گیری اقدام کند به مدت 2 سال از پرداخت حق بیمه سهم حق کار فرما معاف میباشد.

سنجری با بیان اینکه حاصل تلاش و زحمات همه فرمانداران در سطح استان با محوریت استاندار در سال گذشته علی رغم تحریم ها اتفاقات خوبی ار شاهد بودیم، بیان کرد: برای اولین بار در پاییز سال گذشته نرخ بیکاری استان به 6.3 دهم درصد و نرخ بیکاری روستایی 1.3 درصد کاهش پیدا کرد که نتیجه کار جهادی و تمرکز مباحث اقتصادی بود.

وی افزود: در اسفند ماه 98 شاهد شیوع ویروس کرونا بودیم و طبیعتا استان خراسان رضوی که 50 درصد اشتغال را در حوزه خدمات دارا است متاسفانه بیشتر متاثر شد و بر اساس مصوبات ستاد ملی و استانی کرونا به جهت سلامتی مردم بخشی از فعالیت های اقتصادی موقتا تعطیل شدند و بخشی هم مانند صنعت هتل و گردشگری و مجموعه های فرهنگی و آبی و تالارها نیز هنوز در محدودیت هستند که ما را با مشکل روبرو کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهارداشت: پروزه های نیمه ،تمام حل و فصل مشکلات بنگاه ها و صدور مجوزها و پروانه ها و اصلاح فرایند صدور مجوزها با جدیدیت و بصورت موردی دائما در حال رصد میباشد.

وی با اشاره به اینکه درسال 99 با کار ،تلاش و حساسیت بیشتر با توجه به منابع مالی در بخشهای مختلف توانستیم کار را پیش ببریم، بیان داشت: در سال 98 سهم شهرستان بردسکن 1197 تعهد شغلی میباشد که 76 هزار تعهد اشتغال استان بود و با برنامه ریزی های انجام شده 101 هزار شغل در سال گذشته ایجاد گردید که این اشتغال ایجادی میباشد و در کنار این ما ریزش نیروی کار و انسانی را هم داشتیم که نهایتا 58 هزار نفر اشتغال خالص را در سال 98 داشتیم و بردسکن نیز از تعهد 1197 نفری 1078 شغل را توانستند محقق کنند.

سنجری به حوزه منبع ارزان قیمت اشاره کرد و افزود: در حوزه منابع ارزان قیمت در حوزه مشاغل خانگی 643 نفر از محل جذب منابع ارزان قیمت شهرستان بردسکن توانست ایجاد کند و در سال 1399 تعداد 1037 نفر تعهد شغلی تعریف شده که در سطح استان نیز 86 هزار نفر هدفگذاری شده اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی گفت: به جهت اینکه تمام ارزیابی ها توسط سامانه رصدملی درسطح استان انجام میشود درخواست داریم دستگاه های اداری اشتغال ایجاد شده و عملکرد خود را ثبت سامانه کنند تا به مشکل بر نخورند.

سنجری با بیان اینکه در سه ماهه امسال 146 فرصت معادل 14 درصد تعهد را شهرستان توانسته محقق کند، افزود: طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار در سطح شهرستان از تعهد 63 نفر 58 نفر محقق شده است.

وی گفت: طرح کارورزی دانش آموختگان دانش آموزی در شهرستان 13 نفر که 100 درصد محقق شده است که در سال 99 تعداد 21 نفر تعهد بردسکن میباشد.
سنجری به حوزه جویندگان کار اشاره نمود و بیان کرد: در سال گذشته 45 هزار نفر به عنوان جوینده کار ثبت نام کرده اند که خلعی که در سطح شهرستانها داریم بحث خیل عظیم جویندگان کار است.

وی ادامه داد: در سال گذشته در سطح استان 45 هزار نفر در سطح مراکز کاریابی ثبت نام کردند که 27 هزار فرصت شغلی را داشتیم اما توانستیم 10 هزار نفر را پاسخ بدهیم و 17 هزار فرصت شغلی علی رغم که در شرایط سخت اقتصادی ایجاد شد را نتوانستیم پاسخ گوباشیم ، واین در صورتی است که در شهرستان بردسکن 240 نفر جوینده کار ثبت نام کردند و 416 فرصت شغلی توسط بنگاه های اقتصادی به کاریابی اعلام شد که 124نفر معرفی بکار گردیدند.

سنجری با بیان اینکه فرصت های شغلی در شهرستان بیش از جویندگان کار بوده، گفت: دلیل بکار گیری کم جویندگان کار فاقد مهارت بودن نیروها است و لذا واحدهای خدماتی و صنعتی نیروی دارای مهارت میخواهد و اینجا سازمان اموزش و فنی و حرفه ای با همکاری اداره کار این 416 فرصت شغلی را باید تحلیل کنند و طبق همان بحث آموزش فنی و حرفه ای را متناسب با نیاز تعریف شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خلاء دوم را بحث فقدان فرهنگ مهارت اموزی ذکر کرد و افزود: خان

واده ها در کنار تحصیلات آکادمیک فرزند خود شعار “هر ایرانی یک مهارت” را باید فرهنگ سازی کنند.

وی گفت: اگر بدنبال کاهش نرخ بیکاری هستیم ، کاهش نرخ بیکاری از طریق اشتغال در دستگاه های دولتی ایجاد نمیشود و تفکر پشت میز نشینی را باید کنار گذاشت و باید از هر ظرفیت فرهنگی در شهرستان در خصوص اجرایی شدن شعار “هر ایرانی یک مهارت” استفاده شود.

سنجری گفت: در حوزه مشاغل خانگی 41 مجوز صادر شده و از محل 41 مجوز 283 فرصت شغلی که عمدتا در حوزه پپشتیبان میباشد فراهم و امسال نیز 47 مجوز است.

وی به حوزه اعتبارات پرداخت و اظهارداشت: سال گذشته اعتبارات 10 میلیارد 800 بوده و امسال نیز 12 میلیارد تومان است که ظرفیت مشاغل خانگی یک ظرفیت بسیار خوبی است، لذا مشاغل خانگی یکی از فرصت های اشتغال به حساب می آید.

سنجری افزود: در بحث مشاغل خورد اعتبارات قرض الحسنه در سطح استان 413 میلیارد تومان اعتبار داشتیم که 338 میلیارد تومان جذب شد و 11459 فرصت شغلی ایجاد شد و سهم شهرستان 10 میلیارد و 975 میلیون تومان که 4 میلیارد و 160 میلیون تومان بهزیستی و 6 میلیارد و 280 میلیون تومان کمیته امداد و 535 میلیون تومان مشاغل خانگی که عملکرد شهرستان بردسکن 75 درصد میباشد.

وی تاکید کرد: مدت زمان جذب اعتبارات 20 روز دیگر است که بصورت قرض الحسنه میباشد که 235 فرصت شغلی در این حوزه ایجاد و اگر 100 درصد جذب شود به 350 میلیون تومان میتوان رساند.

سنجری گفت: با توجه به عنایات رهبری منابع اشتغال روستایی از محل صندوق ملی تامین شد و اعتبار استان 7.1 درصد اعتبار سطح ملی و مبلغ 626 میلیارد تومان که از سال 97 به مرور تاکنون اعلام که 88 درصد این اعتبار جذب شده است.

سنجری ادامه داد: 7769 طرح به مبلغ 582 میلیارد تومان تاکنون پرداختی داشتیم که 14 هزار نفر در حوزه روستا در سطح استان شغل ایجاد شد که در شهرستان اعتبار اولیه 9.5 میلیارد تومان که عملکرد شهرستان حدود 21 میلیارد تومان جذب و 348 طرح و زمینه اشتغال 526 نفر فراهم شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی با بیان اینکه55 درصدافرادی که تسهیلات روستایی دریافت کرده اند به لحاظ مدرک تحصیلی ابتدایی بوده اند، بیان داشت:18 درصد افراد که تسهیلات دریافت کرده اند خانم و 82 درصد را نیز آقایان تشکیل میدهند.

وی افزود: 98.2 افراد در شهرستان کارگاه های زیر 10 نفر را تشکیل میدهند و کارگاه های 50 نفر فقط 1 کارگاه میباشد که 86 درصد طرح ها زیر 50 میلیون و فقط 1 کارگاه بالای 500 میلیون و یک طرح نیز بالای 1 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده است.

سنجری به حمایت های دولت در خصوص شیوع ویروس کرونا پرداخت و بیان کرد: بعد از شیوع کرونا با تمام محدودیت ها کمک هزینه معیشتی بین 200تا 600 هزار تومان که به 3 میلیون نفر توسط دولت پرداخت شد که این امر هنور ادامه دارد.

وی ادامه داد: پرداخت 1 میلیون تومان در غالب خرید اضطراری به کارت سرپرست خانوارها و کمک 5 هزار میلیارد تومانی دولت به ریزش نیروی انسانی که متقاضی بیمه بیکاری بودند که در حال انجام است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: حمایت از پرداخت تسهیلات به واحدهایی که به لحاظ کرونا دچار آسیب شدند 2 هزار و 686 میلیارد تومان اعتبار به استان ابلاغ شده و 76 هزار واحد در 15 رسته در سطح استان آسیب دیدند و تسهیلات 12 درصدی با بازپرداخت 2 ساله میباشد.

✅110 پرونده با اشتغال 143 نفر توسط دستگاه های اجرایی تایید و به بانک معرفی شدند
مجتبی شاکری فرماندار بردسکن نیز در این جلسه بیان داشت: تعهد سال 99 شهرستان بردسکن 1037 نفر است که سهم دستگاه ها اعلام شده و تا کنون 146 نفر اشتغال در سامانه ثبت شده است.

وی افزود: انعقاد 22 تفاهم نامه سرمایه گذاری با ارزش 799 میلیارد تومان و در راستای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی و ایجاد اشتغال 155 نفر از محل اعتبارات بند ب سال 98 کمیته امداد 6میلیارد و 130 میلیون تومان و استغال 183 نفر از محل تبصره بند ب تبصره 16بهزیستی 4 میلیارد و 876 میلیون تومان میباشد.

شاکری با بیان اینکه جذب 50 درصد وجوه اداره شده به مبلغ 400 میلیون تومان و اشتغال 8 نفر از سال گذشته انجام شده است ، گفت: طرح اجتماع محور بنیاد برکت که 13 روستای شهرستان را تحت پوشش قرار داده و 264 نفر با طرح های مختلف تحت حمایت بنیاد برکت با پرداخت 7 میلیارد تومان تسهیلات میباشند.

فرماندار بردسکن ازایجاد 25 صندوق خورد محلی توسط بسیج سپاه بردسکن، 5 صندوق توسط بانوان در جهاد کشاورزی و 6 صندوق توسط صندوق کارآفرینی امید خبر داد و گفت: اجرای طرح هر روستا یک محصول یکی از طرح های بسیار خوبی است که توسط صندوق کار آفرینی امید حال پیگیری است .

وی اظهارداشت: با 5 معین اقتصادی تفاهم نامه امضا شده و در 2 ماه اخیر نیز 2 معین اقتصادی دیگر در حوزه بانوان به جمع اضافه شدند و پیگیر امور هستند، لذا در بحث

آموزش تا کنون 80 پروژه به مبلغ 57 میلیارد تومان توسط معین های اقتصادی انجام شده که منجر به اشتغال 456 نفر در سامانه نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی ثبت و تایید شده است.

وی گفت: تاکنون 114 پرونده با اشتغال 154 نفر ثبت نام و 110 پرونده با اشتغال 143 نفر توسط دستگاه های اجرایی تایید و به بانک معرفی شده است که بیشترین اشتغال در حوزه حمل و نقل جاده ای با 93 پرونده میباشد./انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و پایگاه خبری قاصد بردسکن در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 09011315713  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری قاصد بردسکن در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید