امروز: پنجشنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 9 ربيع أول 1446 | 2024-09-12
کد خبر: 3660 |
تاریخ انتشار : 22 خرداد 1399 - 7:15 | ارسال توسط :
405 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

  به گزارش پایگاه قاصدبردسکن، قیسی پلو از جمله غذا‌های شیرین است و شاید باب میل هر کسی نباشد، ولی برای علاقمندان به غذا‌های شیرین توصیه می‌شود که این غذا را حتما تهیه و استفاده کنند. در اینجا به طور مختصر خواص قیسی را شرح می‌دهیم: قِیسی نوعی از زردآلو است که بسیار شیرین و […]

 

به گزارش پایگاه قاصدبردسکن، قیسی پلو از جمله غذا‌های شیرین است و شاید باب میل هر کسی نباشد، ولی برای علاقمندان به غذا‌های شیرین توصیه می‌شود که این غذا را حتما تهیه و استفاده کنند.

در اینجا به طور مختصر خواص قیسی را شرح می‌دهیم:
قِیسی نوعی از زردآلو است که بسیار شیرین و مطبوع است و در ارومیه، آذربایجان شرقی و کرمان فراوان است. بهترین نوع آن در شهرستان مرند یافت میشود همچنین برگه زردآلوی خشک شده را نیز قیسی می‌نامند و به آن «برگه» نیز گفته می‌شود.
قیسی یکی از سوغاتی‌های شهرستان بردسکن می‌باشد. زردآلوی تازه غنی از پتاسیم است، ولی قیسی محتوای بالاتری از پتاسیم نسبت به میوه تازه دارد. پتاسیم عنصر مهمی در بدن است و نقش حیاتی در متابولیسم و عملکرد بافت‌ها، ارگان‌ها و سایر سلول‌های بدن ایفا می‌کند. پتاسیم رژیمی برای سلامتی قلب و حفظ فشار خون سالم ضروری است. قیسی نسبت به زردآلوی تازه منبع مهمتری از آهن محسوب می‌شود. رژیم متشکل از انواع متنوعی از غذا‌های غنی از آهن، به پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن، که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت شایع‌ترین مشکل تغذیه‌ای در جهان است، کمک می‌کند. قیسی سرشار از بتا کاروتن است که نقش‌های حیاتی‌ای در بدن دارد، فواید آن شامل کمک به پیشگیری و درمان آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، سرطان، فشارخون بالا، مشکلات پوستی، آب مروارید، بیماری وابسته به سن تحلیل ماکولار و سردرد است.
توجه داشته باشید که برای تهیه قیسی از میوه زردآلو به منظور حفظ رنگ نارنجی، به آن دی اکسید سولفور اضافه می‌کنند. در صورت اضافه نکردن این ماده رنگ قیسی قهوه‌ای می‌شود. اکسید سولفور در زردآلو به سولفیت تبدیل گشته که می‌تواند باعث واکنش آلرژیک یا حملات آسمی شود. همچنین باید توجه داشت که به دلیل بالا بودن میزان فیبر در قیسی مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند باعث اسهال و ایجاد نفخ گردد؛ بنابراین کودکان و سالمندان نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
برگه زردآلو: ۴۰۰ گرم
برنج: ۴ پیمانه
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم
دارچین: به مقدار لازم
مراحل پخت
پیاز خرد شده را با گوشت چرخ کرده تفت می‌دهیم تا رنگ پیاز طلایی شود.

پس از پخت گوشت برگه‌های زردآلو را به آن اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

سپس برنج شسته شده را به مواد اضافه می‌کنیم و به میزان لازم آب و ادویه در آن می‌ریزیم ودر قابلمه را می‌گذاریم تا آب برنج کشیده شود.

بعد از تمام شدن آب شعله گاز را کم می‌کنیم تا غذا دم بکشد.
منبع: غذالند/باشگاه خبرنگاران
انتهای

منبع خبر ( ) است و پایگاه خبری قاصد بردسکن در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 09011315713  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطپایگاه خبری قاصد بردسکن در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید