به گزارش پایگاه خبری قاصدبردسکن/رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن در گفتوگو با خبرنگار ما در بردسکن درباره کفه نمکی بردسکن اظهار کرد: کفه نمکی بردسکن یکی از آثار و جاذبههای ارزشمند طبیعی کشور است که از 9 سال پیش به عنوان اثر طبیعی کشور به ثبت رسیده است. احمد صابری زارع با […]
به گزارش پایگاه خبری قاصدبردسکن/رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن در گفتوگو با خبرنگار ما در بردسکن درباره کفه نمکی بردسکن اظهار کرد: کفه نمکی بردسکن یکی از آثار و جاذبههای ارزشمند طبیعی کشور است که از 9 سال پیش به عنوان اثر طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
احمد صابری زارع با بیان اینکه این کفه به جهت وضعیت بینظیر و چشم انداز های طبیعی کویری مورد توجه گردشگران و علاقهمندان داخلی و خارجی در طول سال قرار میگیرد، افزود: با توجه به اینکه این عارضه طبیعی از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار و در کشور منحصر به فرد است قابلیت ثبت جهانی را دارد.
وی درباره وضعیت جذب گردشگر در این منطقه گفت: این کفه به لحاظ جغرافیایی با شهرهای بجستان و بخشی با خلیلآباد و طبس مسیری مشترک دارد اما به عنوان کفه نمکی بردسکن شناخته میشود و سالانه گردشگران خارجی و نیز علاقهمندان داخلی زیادی به این منطقه میآیند اما متاسفانه تا امروز پیرامون زیرساختهای گردشگری در این منطقه بهصورت جدی کاری انجام نشده است و نیازمند ورود سرمایهگذار هستیم تا بتوانیم یک مجتمع گردشگری تفریحی کویری را در این منطقه احداث شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن با بیان اینکه زیرساختهای گردشگری در بردسکن مناسب است اما با کفه نمکی حدود 45 کیلومتر فاصله وجود دارد، عنوان کرد: طبیعت زیبا و منحصر به فرد کفه نمکی بردسکن در 8 دی 1390 به عنوان نخستین اثر طبیعی از استان خراسان رضوی در فهرست آثار طبیعی ایران با شماره 157 به ثبت رسیده است و این مکان یک ژئوتوریسم منحصر به فرد است.
صابری زارع با اشاره به امکانات محدود در منطقه اظهار کرد: در حال حاضر تنها توانستهایم یک کانکس سرویس بهداشتی در آن جا مستقر کنیم و باید گفت واقعا منطقه ظرفیت کار زیادی دارد؛ مثلا در 12 کیلومتری کفههای نمکی قلعه رحمانیه است که اگر سرمایهگذاری بیاید میتوان مجموعه اقامتی بومگردی در روستای رحمانیه ایجاد کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بردسکن افزود: امکانات اداره میراث فرهنگی آن قدر نیست که خود وارد ایجاد اماکن لازم در منطقه شود لذا تمامی تسهیلات لازم را برای جذب سرمایهگذار فراهم کردهایم و اخیراً شهرداری شهرآباد همکاری لازم را داشته است و ما هم آمادگی داریم با همکاری شهرداری شهرآباد نسبت به ایجاد زیرساخت لازم برای حضور و اسکان گردشگر در این منطقه و یا در شهر شهرآباد و یا مرکز شهرستان ایجاد کنیم.
صابری زارع اظهار کرد: منطقه طبیعی کفه نمک که در جنوب شهرستان بردسکن و در ۱۲ کیلومتری جنوب روستای رحمانیه در بخش شهرآباد قرار دارد، دارای پهنه نمکی، از سطح دریاهای آزاد ۸۰۵ متر ارتفاع و با وسعت تقریبی ۷۸۸۸ هکتار متعلق به دوران سوم(کرتاسه) و چهارم(آئوسن) زمینشناسی است که با جهتی شمال شرقی ـ جنوب غربی در جنوب شهرستان بردسکن واقع شده و به طور کلی اتفاقات زمینشناسی منطقه موجب پدید آمدن چشماندازی زیبا از طبیعت بیابانی ـ کویری و رسوبات تبخیری نمکی شده است.
وی گفت: جلوههای زیبای بلورهای نمک در حال شکلگیری، تراکم ساختاری بلورهای نمک بر روی شنزارها، ایجاد چالههای نمکی و حوضچههای آب حاصل از تعریق خاک از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این زیستگاه طبیعی است و آن را در کشور و منطقه به یک زیستگاه منحصر به فرد تبدیل کرده است./انتهای پیام